pratsivniki-laboratoriy-yaki-pratsyuyut-z-khvorimi-na-covid-19-takozh-otrimuyut-300-nadbavki-lyashko

Працівники лабораторій, які працюють з COVID-19, також отримають 300% надбавки – Ляшко

 • 15157 переглядiв

КИЇВ. 26 травня. УНН. Працівники лабораторних підрозділів Міністерства охорони здоров’я, які працюють з хворими на COVID-19, отримають 300% надбавки до заробітної плати. На це уряд виділив 280 млн гривень. Про це під час брифінгу повідомив заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко, передає кореспондент УНН.

"Щодо заробітних плат працівників лабораторій, які сьогодні працюють на передовій з COVID-19: уряд виділив додатково 650 млн гривень для забезпечення готовності і реагування лабораторних підрозділів Міністерства охорони здоров’я на поширення коронавірусної хвороби. Із цих 650 млн, 280 млн - визначено на оплату праці працівників лабораторних центрів, до яких входять епідеміологи, працівники лабораторій, тобто спеціалісти, які сьогодні борються з коронавірусною хворобою на передовій", - зазначив він.

За його словами, надбавка буде нараховуватися за весь період роботи з хворими на COVID-19.

"Найближчим часом буде затверджено паспорт бюджетної програми під ці суми коштів і працівники лабораторій також отримають 300% надбавку за весь період роботи з хворими на коронавіруну хворобу, з контактними на коронавірусну хворобу, а також з матеріалом від інфікованих для того, щоб матеріально стимулювати всіх працівників, незалежно від того, чи вони знаходяться у закладі охорони здоров’я, чи вони знаходяться у лабораторному центрі", - додав Ляшко.

Нагадаємо, в Україні з початку пандемії на COVID-19 захворіла 1581 дитина та 4183 медичних працівників.

Українські Національні Новини

Політика