pratsivnikiv-sbu-suditimut-za-vimagannya-groshey-vid-inozemtsiv

Працівників СБУ судитимуть за вимагання грошей від іноземців

 • 19661 переглядiв

КИЇВ. 16 липня. УНН. На Запоріжжі працівникам Служби безпеки України інкримінують вимагання та отриманя хабара від іноземців. Про це УНН повідомили у прес-службі Державного бюро розслідувань.

Так, слідчими центрального апарату ДБР завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою співробітників управління СБУ в Запорізькій області у вимаганні й отриманні хабара.

Досудовим розслідуванням встановлено, що начальник сектору контррозвідки управління СБУ та його підлеглий, як зазначається, вимагали й отримали від іноземців, які на законних підставах перебували на території України, 2 тис. доларів США. За таку суму правоохоронці обіцяли не вживати заходи щодо скасування іноземцям посвідок на тимчасове проживання та не направляти до Державної міграційної служби інформацію, яка б стала підставою для відмови іноземцям в оформленні посвідок на постійне проживання в Україні.

Підозрювані та їх захисники ознайомлюються із матеріалами кримінального провадження за фактом одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднаному з вимаганням такої вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини, підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Як повідомляв УНН, у Києві працівника СБУ та його батька судитимуть за викрадення родича.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП