pratsyuvav-na-viyskovu-rozvidku-rf-zhitelyu-umani-dali-12-rokiv-vyaznitsi

Працював на військову розвідку рф: жителю Умані дали 12 років в'язниці

 • 128228 переглядiв

КИЇВ. 6 вересня. УНН. Суд призначив 12 років в'язниці жителю Умані, який у 2018 році почав працювати на військову розвідку росії. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресцентр Служби безпеки України.

Цитата

"За матеріалами контррозвідки Служби безпеки до реального терміну позбавлення волі засуджено агента головного управління генерального штабу зс рф (більш відомого як ГРУ). (...) На підставі зібраних доказів суд визнав його винним у державній зраді і призначив покарання у вигляді 12 років ув’язнення", – ідеться у повідомленні.

Деталі

За даними слідства, зрадником виявився житель Умані, якого завербував представник російської воєнної розвідки під час поїздки до росії у 2018 році. 

Українцю дали завдання збирати розвіддані про місця дислокації складів з боєприпасами та режим їхньої охорони на території регіону. Для комунікації чоловік мав використовувати закриті канали електронного зв’язку.

У разі передачі актуальної інформації куратор обіцяв агенту грошову "винагороду" у розмірі 2 тис. дол. США. До виконання ворожих вказівок зрадник намагався "в темну" залучити українського військового.

Зловмисника затримали під час спецоперації СБУ на Черкащині у липні минулого року на спробі отримати таємні відомості.

Нагадаємо

Уродженцю Києва, якого Служба безпеки України викрила на передачі росіянам позицій корпусів добровольчого батальйону "Азова", засудили до 16 років позбавлення волі.

Українські Національні Новини

Війна