pratsyuyemo-nad-dokumentom-schodo-garnatiy-bezpeki-vid-kanadi-zelenskiy

Працюємо над документом щодо гарантій безпеки від Канади - Зеленський

 • 249980 переглядiв

КИЇВ. 10 червня. УНН. Офіс Президента працює над документом щодо гарантій безпеки від Канади. Про це Президент України Володимир Зеленський сказав під час спільної пресконференції з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, передає кореспондент УНН.

Цитата

«Ми розуміємо, що сьогодні під час війни Україна не може стати членом НАТО – це суперечить Альянсу, але в цей час нам потрібна допомога. Ми вдячні за ту допомогу і ті гарантії, якими ми сьогодні забезпечені завдяки нашим партнерам, і Канаді також», - сказав Зеленський.

Він наголосив в котре, що на шляху до НАТО Україні потрібні також гарантії юридичні, гарантії безпеки.

«І вони підготовлені нашою стороною і ми розмовляємо з нашими партнерами. Тут також є одна з головних ролей у Канади. Ми хочемо. Щоб Канада була одна з тих гарантерів з яким у нас дійсно довгий шлях до майбутнього. Ми сьогодні говорили з Джастіном про це. Зараз наші радники спілкуються, працюємо над відповідним документом», - розповів Зеленський.

Доповнення

Генеральний секретар НАТО заявив, що Альянс має обговорити гарантії безпеки для України.

Politico з посиланням на французьких чиновників повідомляло, що канцлер Німеччини Олаф Шольц і президент Польщі Анджей Дуда наступного понеділка зустрінуться в Парижі з президентом Франції Еммануелем Макроном, де обговорять гарантії безпеки для України.

Українські Національні Новини

Політика