pravilo-70-na-30-arakhamiya-rozpoviv-yak-koordinuyetsya-golosuvannya-slug-narodu

Правило “70 на 30”: Арахамія розповів, як координується голосування “слуг народу”

 • 16508 переглядiв

КИЇВ. 19 червня УНН. Координування голосування фракції “Слуга Народу” відбувається за правилом “70 на 30” - якщо 70% членів фракції підтримують закон - інші 30% також мають проголосувати за нього. Про це сказав голова фракції Давид Арахамія в ефірі одного з телеканалів, передає кореспондент УНН.

“У нас є фракція. Фракція 250 людей, важко координуватись. Завжди в нас є позиція фракції. Ми намагаємось голосувати, як позиція фракції. Я завжди казав - коли я вийду з крісла голови фракції - можливо я буду голосувати по іншому. Але зараз я не маю права взагалі голосувати по іншому, ніж вирішила більшість нашої фракції. В нас є правило “70 на 30”. Тобто, якщо 70% людей у фракції сказали “за”, то це означає, що ці 30% мають проголосувати так, як більшість. Ми прийняли всередині таке правило, бо по іншому не можемо знайти порозуміння”, - сказав Давид Арахамія.

Він зазначив, що у чаті нагадує людям, яким чином вирішили на фракції голосувати за той чи інший закон.

“Є люди, які віруючі глибоко. І вони кажуть, “фракція вирішила ”за”, але я не буду і не можу, тому що це іде проти моєму віросповіданню”. Тоді що ми можемо зробити, ми кажемо “добре, дякуємо, що ви заздалегідь попередили, ми можемо порахувати і якщо що, можемо домовитись з іншими фракціями, щоб прийняти такий закон”, - додав Давид Арахамія.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з парламентською фракцією "Слуга народу" через відеозв'язок.

Українські Національні Новини

Політика