pravookhorontsi-otrimali-vzhe-tridtsyat-zvernen-schodo-pidkupu-vibortsiv

Правоохоронці отримали вже тридцять звернень щодо підкупу виборців

 • 10571 переглядiв

КИЇВ. 6 лютого. УНН. В органи Міністерства внутрішніх справ надійшло вже близько 30 звернень від учасників виборчого процесу щодо спроб підкупу виборців, які стосуються ряду потенційних кандидатів у президенти. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час засідання комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, передає кореспондент УНН.

"Маємо заяви від учасників виборчого процесу про організацію підкупу виборців. Таких заяв достатньо багато – біля 30, які торкаються цієї тематики. Вони торкаються не одного і не двох кандидатів у президенти, які у нас зареєстровані. На сьогоднішній день ми маємо кілька актів щодо хуліганства, пов’язаних із виборчим процесом, у нас є навіть кілька затриманих, є незаконна агітація – такого нігілізму в нас велика кількість", - зазначив Аваков.

За його словами, згідно із законом, агітація за того чи іншого кандидата за гроші, підкуп виборців заборонені.

При цьому він додав, що тільки за учорашній день у нас за питаннями порушення виборчого законодавства було близько 60 звернень. У Чернігівській області відбулось навіть зіткнення кандидатів.

Нагадаємо, станом на 4 лютого, правоохоронці з початку передвиборчої кампанії внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про 12 фактів подій, пов'язаних з виборами. 

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    ДТП у Харкові: суд продовжив арешт Зайцевій та Дронову

     • 11884 переглядiв

    Бразилії загрожують епідемії і екологічна катастрофа

     • 16474 переглядiв

    Росія не планує розміщувати ракети в Білорусі

     • 10542 переглядiв