pravookhorontsi-rozpochali-ponad-10-tisyach-provadzhen-za-faktami-voyennikh-zlochiniv-rf

Правоохоронці розпочали понад 10 тисяч проваджень за фактами воєнних злочинів рф

 • 86704 переглядiв

КИЇВ. 5 травня. УНН. З початку повномасштабного вторгнення, правоохоронці розпочали понад 10 тисяч кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів російських окупантів в Україні. Про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ України з посиланням на голову Нацполіції Ігоря Клименко, пише УНН.

Цитата

"За 10 тижнів війни росії проти України слідчі Нацполіції розпочали понад 10 тисяч кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів, скоєних російськими окупантами на території нашої Держави", - інформують у МВС.

Деталі

Повідомляєтья, що працівники Нацполіції цілодобово на службі. Так, спецпризначенці виконують бойові завдання спільно з військовими у гарячих точках країни. Оперативники чітко відпрацьовують криміналітет, а слідчі та криміналісти продовжують збирати докази жорстоких злочинів російських військових.

На територіях бойових дій поліцейські допомагають евакуйовуватися місцевим та підтримують тих, хто залишився і потребує особливої уваги.

Всього за даними пресслужби за час повномасштабного вторгнення рф Нацполіція отримала та опрацювала майже 1 млн 900 тисяч повідомлень громадян. Кількість заяв про кримінальні правопорушення зменшилась у півтора рази в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Станом на сьогодні за зверненнями громадян зареєстровано понад 36 тисяч злочинів.

Нагадаємо

Генпрокурор України Ірина Венедиктова повідомила, що станом на 1 травня було відкрито вже 9158 проваджень за фактами воєнних злочинів російських окупантів в Україні.

Українські Національні Новини

Суспільство