pravookhorontsi-rozsliduyut-zabrudnennya-morya-bilya-zatonulogo-sudna-v-odesi

Правоохоронці розслідують забруднення моря біля затонулого судна в Одесі

 • 14763 переглядiв

КИЇВ. 22 червня. УНН. Відкрито кримінальне провадження через забруднення моря біля затонулого танкера Delfi в Одесі. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу прокуратури Одеської області.

"Прокуратурою Одеської області розпочато кримінальне провадження за фактом невжиття заходів щодо ліквідації наслідків екологічного забруднення морської води нафтопродуктами у місці аварійного перебування судна Delfi (ч. 1 ст. 237 КК України)", - йдеться в повідомленні.

Також Адміністрація морських портів України спільно із судновласником оперативно вжили заходів для локалізації забруднення шляхом застосування сорбенту. Наразі запланований відбір контрольних проб води.

"Разом з тим, прокуратурою Одеської області та Офісом Генпрокурора вживаються заходи з контролю та координації видалення судна Delfi з місця аварійної морської події", - зазначається в повідомленні.

Окрім того, план проведення робіт з підйому танкера 19 червня 2020 року судновласником офіційно надано на погодження капітанові Одеського морського порту.

Нагадаємо, в Одесі біля затонулого судна Delfi у морі виявили перевищення вмісту нафтопродуктів у понад 16 разів.

Як раніше повідомляв УНН, в Одесі затонулий танкер Delfi планують підняти з дна за допомогою повітряних балонів.

Нагадаємо, судно Delfi зазнало аварії на одному із пляжів міста Одеса 22 листопада 2019 року. Наразі за цим фактом триває досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо порушення правил безпеки руху або експлуатації водного транспорту.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Ціна на газ для населення у червні знизилася на 6% - Нафтогаз

     • 17046 переглядiв