pravookhorontsi-u-2023-rotsi-vyluchyly-blyzko-5500-odynyts-vohnepalnoi-zbroi-klymenko

Правоохоронці у 2023 році вилучили близько 5500 одиниць вогнепальної зброї - Клименко

 • 21629 переглядiв

За словами міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, у 2023 році правоохоронці вилучили у громадян близько 5500 одиниць вогнепальної зброї та 2 мільйони набоїв.

За весь 2023 рік правоохоронці вилучили у громадян близько 5500 одиниць вогнепальної зброї, а також 2 млн боєприпасів. Про це в ефірі телемарафону розповів міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, передає УНН.

Деталі

Що стосується роботи блокпостів і вилучення зброї, то тільки за 2023 рік ми вилучили близько 5500 одиниць вогнепальної зброї. Я можу сказати, що 2 млн боєприпасів також вилучено і у схронах, і на блокпостах, і у злочинного світу. Тому це робота, яку всі правоохоронні органи проводять щоденно, щогодинно, і вночі в тому числі. І цей випадок (вбивство поліцейського на Вінниччині - ред.) показує, що який би не був мотив цих громадян, вони порушили закон і мають відповісти

- сказав Клименко.

Нагадаємо

За даними слідства, 20 квітня вночі підозрювані під час перевірки автомобіля вбили одного поліцейського, поранили іншого та втекли з місця події. Правоохоронці розшукали їх та затримали в порядку ст. 208 КПК України у селі Липецьке Подільського району Одеської області.

Згодом двом військовослужбовцям повідомили про підозру у вбивстві та замаху на життя поліцейських у Вінницькій області.

ДБР розслідує факт дезертирства військовослужбовців, причетних до розстрілу правоохоронців у Вінницькій області 20 квітня.

Прокуратура наполягатиме на застосуванні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави до двох військовослужбовців, які підозрюються у вбивстві та замаху на життя поліцейських у Вінницькій області.