pravookhorontsi-ukrayini-britaniyi-ta-polschi-zneshkodili-potuzhnu-zlochinnu-grupu

Правоохоронці України, Британії та Польщі знешкодили потужну злочинну групу

 • 7704 переглядiв

КИЇВ. 9 липня. УНН. Представники правоохоронних органів України, Британії та Польщі провели операцію зі знешкодження одної з найбільших організованих злочинних груп, яка займалась постачанням контрафактних цигарок до країн ЄС. Про це під час брифінгу у Києві повідомив т.в.о. голови Служби безпеки України Іван Баканов, передає кореспондент УНН.

"Так, Службою безпеки України разом з Державним бюро розслідувань, Генпрокуратурою, митною та податкової служб Великої Британії, спецслужбами Польщі було проведено операцію зі знешкодження одної з найбільших організованих злочинних груп, яка займалась постачанням контрафактних цигарок до країн ЄС. Згадана операція проводилась на території України в рамках кримінального провадження, але у тісній співпраці з британськими партнерами", - сказав Баканов.

За його словами, операція проводилась у декілька етапів – спочатку на території Одеської області було виявлено склад з контрафактною продукцією та обладнанням для пакування – орієнтовно вартість контрафактної продукції складала понад 50 млн грн. На другому етапі - у Закарпатській області ми заарештували 13 вантажівок з контрафактною продукцією, яка була підготовлена для транспортування через державний кордон України до ЄС. Загальна вартість даної продукції сягала понад 70 млн грн.

"Після цього ми отримали дані і встановили, що до цієї оборудки причетні громадяни України, Білорусі і Польщі, які відповідно організували процес виробництва контрафактної продукції у різних областях України, у тому числі і у Київській області. Під час обшуків на території Київської області було виявлено багато контрафактної продукції, та, окрім іншого, обладнання для пакування цієї продукції", - зазначив він.

Крім того, т.в.о. голови Служби безпеки зазначив, що в Одеській області було виявлено підпільну типографію, яка виробляла пакувальний матеріал з назвою відомих європейських та світових брендів. По підрахунках, такої типографічної продукції було виявлено приблизно на 100 млн фунтів стерлінгів.

Як повідомляв УНН, СБУ блокувала контрабанду кокаїну із країн Бенілюксу

Українські Національні Новини

Кримінал та НП