pravookhorontsi-z-povitrya-perevirili-kordon-z-rumuniyeyu-i-moldovoyu

Правоохоронці з повітря перевірили кордон з Румунією і Молдовою

 • 8554 переглядiв

КИЇВ. 8 квітня. УНН. На Буковині прикордонники Чернівецького загону за допомогою літака "Даймонд", Одеської окремої авіаційної ескадрильї здійснювали обліт державного кордону. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Чернівецького прикордонного загону.

Зазначається, що протягом трьох днів понад 250 кілометрів кордону з Румунією та вся ділянка українсько-молдовського кордону була обстежена з повітря. Основною метою такого патрулювання було виявлення місць злету та посадки малих літальних апаратів. В тому числі за допомогою відповідного обладнання прикордонники мали змогу виявити нові маршрути переміщення контрабанди та можливі місця накопичення тютюнових виробів.

Як зазначили у прес-службі, з перших днів польотів здійснювалася фото та відео фіксація державного кордону та лінії прикордонних інженерних споруд. В майбутньому це надасть можливість додатково посилити відповідні напрямки інженерними загородженнями.

Прикордонники додали, що з початку 2019 року на ділянці Чернівецького прикордонного загону було зафіксовано 6 фактів порушення державного кордону малими літальними апаратами, в одному з яких було знешкоджено квадрокоптер.

Як повідомляв УНН, чотирьох людей спіймали на контрабанді цигарок до ЄС безпілотником.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП