pravoviy-komitet-parye-progolosuvav-za-terminovi-debati-po-spravi-navalnogo

Правовий комітет ПАРЄ проголосував за термінові дебати по справі Навального

 • 16160 переглядiв

КИЇВ. 19 січня. УНН. Правовий комітет ПАРЄ проголосував за термінові дебати по справі отруєння Навального. За таке рішення проголосували 20 членів комітету. Делегація Росії участі в засіданні не брала. Про це написав в Telegram нардеп Олексій Гончаренко, передає УНН.

"Правовий комітет ПАРЄ проголосував за термінові дебати по справі отруєння Навального. 20 "за", 2 "проти", росіяни принципово не з'явились на засіданні", - написав Гончаренко.

Він зазначив, що у ПАРЄ сьогодні на засіданні правового комітету пройшли онлайн-слухання у справі про отруєння Навального. Сам російський опозиціонер не зміг бути присутнім по відомим всім причинам. Водночас, у повному складі була відсутня російська делегація, що обурило європейських парламентарів.

Гончаренко розповів деталі:

- доповідач, французький депутат Жак Мер, а також детектив Bellingcat Христо Грозєв відзначили, що найімовірнішими виконавцями отруєння є співробітники ФСБ, а росіяни жодним чином не сприяють розслідуванню.

- литовський депутат Емануеліс Зінгеріс відзначив, що можливість вести діалог з Росією стала свого часу головним аргументом в дискусії про те, чи варто повертати російську делегацію, яка так і не виконала жодних умов від ПАРЄ. Але російські депутати і зараз не співпрацюють ні з асамблеєю, ні з правовим комітетом.

- в рамках зимової сесії ПАРЄ, яка розпочнеться 25 січня, відбудуться термінові слухання по отруєння Навального. "За" це рішення проголосували 20 членів комітету і 2 були "проти";

- Жак Мер відправиться в Росію, для того, щоб поспілкуватися з російською владою, хоча у членів комітету великі сумніви, що йому будуть у цьому сприяти. росіяни відмовилися приймати будь-яку участь, як сьогодні, так і в подальшому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна думає над оскарженням повноважень Росії у ПАРЄ через затримання Навального

Окрім того, голова російської делегації Петро Толстой написав листа щодо відмови росіян брати участь в засіданнях, присвячених отруєнню Навального. Отруєння Навального Толстой називає "інцидентом".

На думку росіян, Швеція, Франція і Німеччина відмовляються співпрацювати з Росією у розслідуванні справи. Толстой відзначає, що Навальний отримав необхідну першу медичну допомогу, але цей факт начебто ігнорується європейськими колегами через "антиросійський сентимент" Асамблеї.

"Версія про отруєння — надумана і претензійна, тому росіяни відмовляються приймати участь в засіданнях правового комітету ПАРЄ", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, вчора, 18 січня, Хімкинський міський суд заарештував російського опозиціонера Олексія Навального на 30 діб.

Після цього Навальний закликав людей виходити на вулиці.

Крім цього, представники штабів російського опозиціонера Олексія Навального, заарештованого на 30 діб, готуються до мітингів по всій території Росії 23 січня.

Слід зазначити, що суд над Олексієм Навальним по запобіжному заходу проходив прямо у відділку поліції у Хімках, куди політик був доставлений після затримання.

Відзначимо, що відбувати 30-денний термін арешту він буде у Москві у слідчому ізоляторі №1 Федеральної служби виконання покарань, який має неофіційну назву "Матроська тиша".

До початку засідання суду Навальний перебував під вартою близько 15 годин. Весь цей час до політика під різними приводами не пускали адвокатів. Політика, затриманого увечері 17 січня на паспортному контролі в аеропорту Шереметьєво після повернення до Росії, доставили у Другий відділок поліції управління МВС Росії по місту Хімки. Там він провів ніч.

Навальний прилетів у Шереметьєво з Берліна, де лікувався після отруєння отрутою "Новачок". Літак компанії "Перемога", на якому летів політик, спочатку повинен був приземлитися у Внуково, але перед посадкою лайнер перенаправили в інший аеропорт.

У прикордонній зоні - до того, як політик перетнув російський кордон, Навального зупинили поліцейські, які діяли за розпорядженням ФСВП.

У відомстві оголосили, що політик перебуває у розшуку "за багаторазові порушення випробувального терміну" у справі "Ів Роше". ФСВП звинувачує Навального у тому, що він не виконує обов'язки умовно засудженого і ухиляється від контролю інспекції, тому відомство зажадало замінити йому умовний термін на реальний. До обрання запобіжного заходу судом Навальний буде перебувати під вартою, заявили у ФСВП.

Українські Національні Новини

Політика