pravozakhisniki-kolchenko-proviv-13-dib-u-shtrafnomu-izolyatoriv-u-rf

Правозахисники: Кольченко провів 13 діб у штрафному ізоляторі в РФ

 • 10367 переглядiв

КИЇВ. 12 травня. УНН. Засуджений у РФ за обвинуваченням у терористичній діяльності українець Олександр Кольченко провів у штрафному ізоляторі колонії Копейська 13 діб. Про це у Facebook повідомила Кримська правозахисна група із посиланням на російську правозахисницю Тетяну Щур, передає УНН.

"Політичний в'язень, українець Олександр Кольченко 13 діб провів в ШІЗО російської колонії міста Копейська", - йдеться у повідомленні.

На думку правозахисниці, чергове покарання українського політв'язня Кольченка пов'язане з посиленням режиму в колонії у зв'язку з травневими святами і присягою президента РФ.

Також повідомляється, що з початку 2018 року кримчанина вже втретє поміщають до штрафного ізолятора. За інформацією Щур, у березні Кольченко також 13 днів провів у ШІЗО за нібито пересування без охорони саме тими місцями, де він та інші засуджені, як правило, ходять без охорони: в бібліотеку, в їдальню.

"На Новий рік Олександр перебував в ізоляторі за "порушення форми одягу", не пришивши бирку з прізвищем на одяг, що тимчасово замінює випраний до свята бушлат", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 25 серпня 2015 року Кольченко був засуджений російським судом до 10 років позбавлення волі з обвинуваченням у підготовці терактів в Криму.

Українські Національні Новини

Політика