pravozakhisniki-zvinuvatili-zakhidnu-koalitsiyu-v-zagibeli-21-meshkantsya-rakki

Правозахисники звинуватили західну коаліцію в загибелі 21 мешканця Ракки

 • 8100 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. У результаті повітряних ударів міжнародної коаліції під командуванням США загинув 21 мирний житель у сирійському місті Ракка — “столиці” терористичного угрупування “Ісламська держава”. Про це повідомила Сирійська спостережна рада з прав людини, передає УНН із посиланням на Deutsche Welle.

За даними правозахисної організації, яка базується в Лондоні, у момент авіаудару місцеві жителі намагалися залишити захоплене терористами місто водним шляхом - річкою Євфрат.

Найближчим часом підтримуваний США альянс сирійської опозиції і курдських формувань розраховує почати масштабний наступ на місто. У зв'язку з цим, за даними коаліції, вже близько 200 тисяч осіб залишили Ракку.

Правозахисники звинувачують західних союзників у тому, що в останні місяці кількість жертв серед мирного населення різко зросла, і пов'язують це з оновленою, більш радикальною стратегією президента США Дональда Трампа. Пентагон подібні звинувачення відкидає.

Як повідомляв УНН, 3 червня в результаті удару літаків коаліції на чолі зі США в м. Ракка загинули 43 мирні жителі. 28 травня жертвами авіанальоту стали 20 цивільних.

Українські Національні Новини

Новини Світу