predstavlyatimut-krayinu-u-spravakh-proti-rosiyi-v-ukrayini-stvorili-komandu-yuristiv-mizhnarodnikiv

В Україні створили команду юристів-міжнародників: представлятимуть країну у справах проти Росії

 • 220795 переглядiв

КИЇВ. 6 березня. УНН. Президент України Володимир Зеленський підписав указ, згідно з яким в Україні створили потужну команду юристів-міжнародників, яка надсилатиме позови до міжнародних юрисдикцій у справах проти Росії. Про це інформує Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим, пише УНН.

Цитата

“Щойно Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким створено потужну команду юристів-міжнародників”, - йдеться в повідомленні.

Деталі

Головне завдання — позови до Міжнародного Суду ООН, Міжнародного Кримінального Суду, інших міжнародних юрисдикцій.

Агентом України стає Антон Кориневич, який уповноважений представляти Україну в Міжнародному Суді ООН у справі щодо звинувачень в геноциді проти росії.

“Разом з колегами й друзями, а також юридичними радниками сформована потужна фактична доказова база, що доводить абсурдність заяв росії про те, що вона діє з метою запобігання геноциду та покарання за нього. Це є прямим порушенням росією Конвенції про геноцид 1948 року”, - додають у відомстві.

Завтра команда виступатиме в Гаазі та викриватиме велику брехню, яка лежить в основі агресії росії проти України.

Представлятимуть, що позов України є прийнятним та Міжнародний Суд ООН має повноваження видати наказ про застосування тимчасових заходів і має це зробити невідкладно.

Додамо

27 лютого Україна офіційно направила позов проти РФ до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Нагадаємо

Від початку нападу Росії на Україну понад 140 тисяч українців повернулися додому, щоб захистити свою країну від російського окупанта.

Українські Національні Новини

Політика