predstavnik-dpsu-obgovoriv-z-poslom-belgiyi-perspektivi-dvostoronnogo-spivrobitnitstva

Представник ДПСУ обговорив з послом Бельгії перспективи двостороннього співробітництва

 • 8634 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. Заступник голови Державної прикордонної служби України Василь Серватюк та посол Королівства Бельгія в Україні Люк Якобс обговорили перспективи двостороннього співробітництва. Про це УНН повідомили у прес-службі МВС.

Зокрема, В.Серватюк розповів, що обстановка на кордонах України залишається контрольованою, незважаючи на загрози, пов’язані з нелегальною міграцією, незаконним переміщенням товарів, особливо акцизної групи та інше. Крім того, прикордонним відомством виконано великий обсяг завдань у зв’язку з агресією Росії проти України. На сьогодні, не зважаючи на зусилля керівництва держави і світової спільноти щодо припинення вогню, ситуація на окремих напрямках в районі проведення АТО залишається напруженою.

У той же час він зазначив, що Держприкордонслужба продовжує реформуватися відповідно до затверджених Урядом концептуальних та програмних документів. Також прикордонне відомство виконало всі рекомендації ЄС у рамках візової лібералізації та запроваджує найкращі практики управління кордонами. Пункти пропуску облаштовуються системами біометричного контролю та підключаються до баз даних Інтерполу. Відомство продовжує боротьбу з корупційними проявами, зокрема, спільно з МОМ, офісом НАТО в Україні створено інтегровану систему запобігання корупції.

У свою чергу, Л.Якобс представив новопризначеного офіцера зв’язку з Федеральної поліції Королівства Бельгії, який в подальшому буде тісно співпрацювати з експертами вітчизняного прикордонного відомства.

Обговорюючи перспективи розвитку співпраці у сфері забезпечення прикордонної безпеки, сторони визнали їх надзвичайну важливість. Особливо обговорювалися подальші можливі кроки у співробітництві з протидії організованій транскордонній злочинності, тероризму, охороні територіального моря та економічної зони, перевірці документів та протидії незаконній міграції на шляхах авіаційного сполучення, підготовці персоналу.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Мікроавтобус загорівся під час руху по Житомирській трасі

     • 7870 переглядiв

    Помер чоловік, на якого впав будівельний кран у Львові

     • 10415 переглядiв

    Кожен третій українець готовий відмовитися платити хабар

     • 9469 переглядiв

    У Широкиному бойовики застосували 122-мм артилерію

     • 10331 переглядiв