predstavnik-epifaniya-anonsuvav-viznannya-ptsu-inshimi-tserkvami

Представник Епіфанія анонсував визнання ПЦУ іншими церквами

 • 9745 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Православну Церкву України визнає не тільки грузинська православна церква, а й інші церкви. Про це в ефірі одного з телеканалів повідомив представник митрополита Київського і всієї України отець Іван Сидор, передає УНН.

"Треба згадати, як грузинська церква отримала Томос, адже вона також багато років була залежна від російського патріарха і вони дуже добре знають, що зараз переживає українська церква. Тому патріарх грузинської церкви Ілля прийняв рішення: він не сказав "ні", але й не сказав "так". Очевидно, що вони чекають 6 січня, коли патріарх Варфоломій надасть Томос. А вже коли буде Томос, будьте певні, не тільки патріарх Ілля визнає цю церкву", - сказав отець Іван Сидор.

Він також додав, що Росія здійснює тиск на усі православні церкви.

"Москва тисне не тільки на патріарха Іллю, але й на патріарха Варфоломія і на духовенство української православної церкви", - зазначив представник Епіфанія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більшість парафій УПЦ МП займають вичікувальну позицію – ПЦУ

Нагадаємо, після Об'єднавчого собору 17 парафій Української православної церкви Московського патріархату перейшли до Православної Церкви України.

Українські Національні Новини

Політика