predstavnik-obsye-z-pitan-svobodi-zmi-planuye-vidvidati-krim

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ планує відвідати Крим

 • 13722 переглядiв

КИЇВ. 3 листопада. УНН. Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлемо Дезір виявив бажання відвідати Крим, коли складуться відповідні обставини. На цьому він наголосив під час зустрічі із Постійним Представником Президента України в АРК Борисом Бабіним, передає УНН із посиланням на прес-службу представництва.

Як повідомили у прес-службі, Бабін привернув увагу Дезіра щодо "незаконного мовлення окупаційною владою Криму на захоплених потужностях та частотному ресурсі України із пропагандою шовінізму, ультранаціоналізму та мови ненависті, а також усупереч правилам Міжнародного телекомунікаційного союзу та Міжнародної асоціації електрозв’язку".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ заявила про відновлення роботи пунктів пропуску в окупованому Криму

Увагу ПЗМІ було привернуто до триваючих в окупованому Криму репресій щодо небагатьох активістів-стрімерів та дописувачів у соціальних мережах, заборону там будь-якого незалежного висвітлення подій, а також щодо витіснення усіх найбільших кримськотатарських медіа з Криму. Борис Бабін відзначив факт будівництва окупаційною владою Криму нової ретрансляційної вежі поблизу міста Джанкой (т.зв. проект "Солене озеро"), метою якого є поширення мовлення із окупованого Криму на значну частину материкової території України, і що розглядається українською стороною як загроза інформаційній безпеці нашої держави у рамках гібридної агресії РФ", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Криму завезли близько півмільйона росіян і "ватників"

У представництві додали, що Дезір заявив, що ситуація із свободою слова у Криму перебуває у полі його постійної уваги, зокрема заява щодо ситуації навколо переслідування кримського журналіста Миколи Семени стала його першою на посаді ПЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клімкін анонсував дату голосування за нову резолюції щодо Криму

"Дезір виявив бажання відвідати Крим, коли складуться відповідні обставини, заявив про готовність вивчити питання поширення мовлення РФ на материкову територію України, аспекти мови ненависті у контрольованих окупаційною владою друкованих мас медіа, особливо районного та відомчого рівня, розглянути можливість сприяння представникам кримськотатарських ЗМІ в організації незалежного та неупередженого мовлення", - йдеться у повідомленні.

Українські Національні Новини

Політика