predstavnik-prezidenta-u-vr-prokomentuvav-aktsiyi-pid-nizkoyu-oblrad-v-ukrayini

Представник Президента у ВР прокоментував акції під низкою облрад в Україні

 • 14458 переглядiв

КИЇВ. 14 березня. УНН. Представник Президента у ВР Артур Герасимов прокоментував вчорашні події з учасниками блокади на Донбасі і події в облрадах, які відбулися вчора вночі, які "мають провокаційний характер і покликані розхитати ситуацію в країні", передає УНН з посиланням на прес-службу БПП.

"Чи хтось сумнівається, що в нас відбувається російська агресія проти України? Я думаю, що ні! Хтось сумнівається, що Кремль веде цю війну не тільки на лінії фронту, але і всередині нашої країни: інформаційно, економічно, політично. Коли ми говоримо про блокаду, перш за все, ми маємо чітко розуміти, кому на руку вона працює. Вона працює на терористів і загарбників!" – заявив А.Герасимов.

Парламентар зазначив, що вчора українська поліція звернулася до блокувальників Донбасу, з проханням здати зброю, яка була знайдена у них, мотивуючи це високим рівнем ймовірності проведення терористичних актів в зоні АТО.

"На що вони отримала відмову. І в мене виникає декілька питань: якщо ми говоримо, що зброя була зареєстрована, то звідки взялися гранати? Чому там не було політиків? Чому вони підставили ветеранів, які щиро вірять в ідеї! Чому там було дуже багато судимих попередньо?” – зауважив А.Герасимов.

Крім того, представник Президента він звернув увагу на події в облрадах, які відбулися вчора вночі які теж мають провокаційний характер і покликані розхитати ситуацію в країні.

"Хтось дуже хоче відкрити на повну внутрішній фронт і розкачати ситуацію в країні. Але давайте задамо дуже просте питання – кому це вигідно. Відповідь проста: це вигідно агресору. Чи ми маємо це робити, ні! Ми маємо бути єдині проти агресора. Чи підтримую я боротьбу проти контрабанди? Так, ми всі маємо об’єднатися для того, щоб жодна контрабанда не пройшла через лінію фронту. Але коли ми говоримо, що під загрозу потрапляє економічне зростання , робочі місця, зарплати і пенсії, то тут ми маємо чітко розставляти пріоритети", – підкреслив А.Герасимов.

Нагадаємо, напередодні міністр внутрішніх справ А.Аваков заявив, що під час контрдиверсійної операції в зоні АТО силами спецоперацій затримано більше 40 осіб, в яких виявлено зброю.

14 березня начальник ГУ НП Донеччини В.Аброськін зазначив, що усіх 45 затриманих на "редуті" на Донеччині відпустили.

Українські Національні Новини

Політика