predstavnik-yes-putin-graye-v-nebezpechnu-yadernu-gru-svit-musit-yogo-zupiniti

Представник ЄС: путін грає в "небезпечну ядерну гру", світ мусить його зупинити

 • 191275 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. Речник Єврокомісії Петер Стано під час брифінгу звинуватив російського диктатора володимира путіна у "небезпечній ядерній грі" та закликав міжнародну спільноту чинити тиск на президента рф, щоб припинити його "безрозсудну поведінку", передає УНН.

Цитата

"Він використовує ядерний елемент як частину своєї політики терору, і це неприйнятно", - сказав Стано.

Представник ЄС також вказав, що президент рф вкотре довів, що не зацікавлений в деескалації війни в Україні.

"Заяви президента путіна про референдуми та часткову мобілізацію – ще один доказ, що путін не зацікавлений у мирі. Він зацікавлений в ескалації своєї війни. Ці заяви також є сигналом його розпачу з приводу того, як триває його агресія в Україні... Також це чіткий сигнал всій міжнародній спільноті, особливо під час проведення Генасамблеї ООН, що він прагне тільки продовжувати руйнівну війну, яка вже має багато поганих наслідків по всьому світу, не тільки в Україні", - заявив він.

Нагадаємо

У середу, 21 вересня, путін заявив про часткову мобілізацію в рф. Таким чином планується призвати в армію 300 тисяч осіб.

Крім того, путін доручив забезпечити безпеку "референдумів" у Херсонській, Запорізькій, Донецькій і Луганській областях. Заявив, що це "історичні землі Новоросії", а рішення перейти до складу росії "підтримаємо".

У своєму зверненні путін додав, що росія захищатиме свою цілісність і незалежність усіма доступними засобами аж до застосування ядерної зброї.

Українські Національні Новини

Політика