predstavniki-rf-v-minsku-vidmovilisya-robiti-spilnu-zayavu-tkg-po-ryadu-klyuchovikh-pitan

Представники РФ в Мінську відмовилися робити спільну заяву ТКГ по ряду ключових питань

 • 8986 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. Представники Російської Федерації на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську відмовилися робити спільну заяву. Про це у своєму Facebook повідомила представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко, передає УНН.

Зокрема, українська сторона пропонувала зробити заяву, в якій хотіла засудити вбивство українських дітей, висловити співчуття жертвам збитого Боїнга МН17, засудити причетність РФ до цієї трагедії (визнану і зафіксовану міжнародною слідчою групою), негайно розблокувати звільнення політв‘язнів Кремля і допустити нарешті МКЧХ до тюрем на окупованих територіях та в РФ.

"Представники РФ і в ТКГ, і в робочих групах категорично відмовилась від прийняття такої заяви, тим самим, фактично, визнавши причетність до трагедії Боїнга й до підтримки бойовиків, до блокування процесу звільнення заручників і допуску міжнародних гуманітарних місій до тюрем", - заявила Геращенко.

Нагадаємо, раніше Геращенко заявила, що винесення вироку українському журналістові Роману Сущенко теоретично може прискорити початок переговорів про передачу його Україні.

Українські Національні Новини

Політика