predstavniki-yevreyskoyi-gromadi-ukrayini-otsinili-robotu-mvs-u-protidiyi-antisemitizmu

Представники єврейської громади України оцінили роботу МВС у протидії антисемітизму

 • 19803 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. "Єврейська конфедерація України" повідомила, що Міністерство внутрішніх справ допомагає їм здійснювати моніторинг проявів антисемітизму та оперативно реагує на правопорушення на грунті релігійної і національної нетерпимості. За кожним фактом було порушено кримінальну справу. Про це повідомляє УНН із посиланням на сайт конфедерації.

"Міністерство внутрішніх справ України допомагає Єврейській конфедерації України, а також єврейським громадам і організаціям нашої держави здійснювати моніторинг проявів антисемітизму та оперативно реагує на правопорушення на грунті релігійної і національної нетерпимості. Співробітниками правоохоронних органів постійно проводиться контроль ситуації для виявлення інформації про радикальні настрої як окремих осіб, так і організацій. За кожним фактом було розпочато досудове розслідування. Також проводяться оперативно-профілактичні відпрацювання місць концентрації радикально налаштованих угруповань", - сказано у заяві.

Відзначається, що міністр Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков і команда міністерства "професійно підходять окремо до кожного випадку проявів антисемітизму, і інформує про хід та результати розслідувань".

"Однак така злагоджена робота МВС не подобається тим політичним силам в Україні, які хотіли б розхитати ситуацію в країні для здійснення своїх інтересів. І на цій хвилі прийти до влади. Заради цього вони всіляко роздмухують окремі інциденти, які могли статися і в будь-якій країні. Однак своєчасна і рішуча реакція керівництва МВС не дає їм можливості здійснити свої плани", - уточнюється в заяві.

Також повідомляється, що робота Міністерства внутрішніх справ України вселяє впевненість в тому, що єврейська громада України має надійних захисників і прихильників еволюції громадянського суспільства на принципах миролюбності і толерантності, нетерпимості до будь-яких проявів ксенофобії та міжнаціональної ворожнечі.

"Саме завдяки ефективній діяльності міністра Арсена Авакова ми переконані в тому, що єврейська життя в Україні буде розвиватися і єврейська спадщина надійно захищена від вандалів. Єврейська громадськість України підтримує Арсена Авакова на посаді міністра внутрішніх справ України і бажає йому плідної роботи та подальших успіхів на благо нашої країни", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, посольство Ізраїлю висловилося щодо рішення України останнього випадку антисемітизму.

Українські Національні Новини

Політика