predstavnitsya-oon-viyikhala-do-zaporizhzhya-schob-pidgotuvati-evakuatsiyu-z-mariupolya

Представниця ООН виїхала до Запоріжжя, щоб підготувати евакуацію з Маріуполя

 • 109570 переглядiв

КИЇВ. 28 квітня. УНН. Представниця ООН Оснат Лубрані виїхала до Запоріжжя, щоб організувати евакуацію жителів оточеного російськими окупантами Маріуполя. Про це вона повідомила у своєму Twitter, інформує УНН.

Цитата

"Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш прибув в Україну для зустрічі з президентом Зеленським. На його прохання я їду в Запоріжжя, щоб підготуватися до обнадійливої евакуації з Маріуполя. ООН повністю мобілізована для порятунку життів українців і надання допомоги нужденним", — написала Лубрані.

The SG @antonioguterres has arrived in Ukraine to meet President Zelensky. At his request, I am going to Zaporizhzhia to prepare for hopeful evacuation from Mariupol.
The UN is fully mobilized to help save Ukrainian lives and to assist those in need. pic.twitter.com/vPZ1yYKxwi

— Osnat Lubrani (@OsnatLubrani) April 28, 2022

Нагадаємо

Майже 100 тисяч маріупольців можуть померти через антисанітарію. Як зазначили, вже зараз температура у місті повітря сягає 20 градусів. Тому скоро у Маріуполі можуть спалахнути потужні та смертоносні епідемії — через відсутність централізованого водопостачання та каналізації, розкладання тисяч трупів під завалами, катастрофічного браку питної води та їжі.

Українські Національні Новини

Суспільство