premier-yaponii-vystupyt-pered-konhresom-ssha-iz-zaklykom-vidnovyty-dopomohu-ukraini

Прем’єр Японії виступить перед Конгресом США із закликом відновити допомогу Україні

 • 24816 переглядiв

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда виступить у Конгресі США із закликом продовжити військову допомогу Україні та наголосить на важливості міцного американо-японського партнерства.

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда сьогодні виступить перед Конгресом США зі зверненням, покликаним підкреслити важливість збереження міцного партнерства між двома країнами  та із закликом відновити військову допомогу Україні. Про це УНН повідомляє із посиланням на Euronews.

Деталі 

Як повідомляється, Кісіда здійснює офіційну поїздку до Вашингтона в той час, коли Білий дім завершив прийом усіх лідерів "четвірки" - неформального партнерства між США, Японією, Австралією та Індією, покликаного протистояти зростаючій військовій силі Китаю в регіоні.

Токіо після вторгнення росії в Україну у лютому 2022 року приєднався до США та інших західних союзників у введенні агресивних санкцій проти москви, а японські автовиробники Mazda, Toyota і Nissan оголосили про відхід із росії.

Серед слухачів виступу Кісіди в Конгресі буде багато республіканців, які наполягають на тому, щоб США відігравали менш активну роль у світових справах.

Доповнення 

Палата представників повернулася до роботи після великодньої перерви. Конгресмени продовжують обговорювати варіанти майбутнього пакету допомоги для України.

Нагадаємо 

Контрольована республіканцями Палата представників уже кілька місяців розглядає пакет заходів на суму 95 мільярдів доларів, що передбачає виділення коштів на військові потреби Україні та Ізраїлю.