premierka-latvii-iakshcho-my-khochemo-zhyty-u-spokiinii-yevropi-spokiinii-latvii-rosiia-maie-prohraty-v-tsii-viini

Прем'єрка Латвії: "Якщо ми хочемо жити у спокійній Європі, спокійній Латвії - росія має програти в цій війні"

 • 21434 переглядiв

Прем'єр-міністерка Латвії підкреслила, що росія повинна програти війну проти України, щоб Європа і Латвія жили в мирі. Обов'язок світу - допомогти Україні виграти цю війну за цінності, свободу, демократію і право України на збереження своєї державності та ідентичності.

Прем'єрка Латвії Евіка Сіліня наголосила, що обов’язок світу - допомогти Україні перемогти у війні з росією, щоб жити у спокійній Європі. Про це Сіліня заявила під час спільної пресконференції з українським колегою Денисом Шмигалем, передає УНН.

Латвійське суспільство підтримує Україну, тому що ми бачимо також себе. Ми пам’ятаємо боротьбу проти радянської імперії, проти зла цієї імперії. Ми дуже добре розуміємо зло сьогоденної росії. Ми розуміємо, що в Україні відбувається війна за цінності, за свободу, за демократію, за право України зберегти свою державу та свою ідентичність. Я вважаю, що наш та обов’язок світу допомогти Україні перемогти у цій війні з росією. Якщо ми хочемо жити у спокійній Європі, спокійній Латвії росія має програти в цій війні. Тому нам усіма силами треба зупинити її агресію

- сказала Сіліня.

Вона наголосила, що Латвія продовжує надавати свій внесок у підтримку України, підтримуючи українців.

"Ми допомагаємо як у межах двостороннього формату, так і міжнародного. Сьогодні ми також обговорили з прем’єром, які речі потрібні саме Україні. Підтримка Латвії України досягає вже 85 млн євро і загальна військова підтримка буде сягати 372 млн євро. І як ми вже домовилися - це буде 0,25% від нашого ВВП і це гарний приклад для інших країн брати можливість у виділенні такої суми, щоб підтримати Україну", - додала Сіліня.

Нагадаємо

Уряд Латвії затвердив новий пакет комплексної допомоги Україні у 2024 році, де 5,3 млн євро передбачається на відбудову України, а 4,3 млн - на підтримку ЗСУ через Європейський фонд миру.