premyer-britaniyi-trass-zaklikala-soyuznikiv-tverdo-stoyati-na-botsi-ukrayini

Прем'єр Британії закликала союзників твердо стояти на боці України

 • 123286 переглядiв

КИЇВ. 26 вересня. УНН. Прем'єр-міністр Великої Британії Ліз Трасс заявила, що союзники повинні твердо стояти на боці України та ігнорувати "брязкання зброєю" володимира путіна. Про це УНН пише посилаючись на CNN.

Деталі

Трасс, яка зустрічалася з президентом США Джо Байденом та Еммануелем Макроном під час її першої закордонної поїздки в якості прем'єр-міністра до Нью-Йорка минулого тижня, закликала демократичних однодумців бути твердими проти "автократичних режимів".

Трасс сказала, що путін посилює своє вторгнення в Україну, тому що він не вигравав і припустився стратегічної помилки.

"Я думаю, що він не очікував сили реакції з боку вільного світу", - завила прем'єр CNN в інтерв'ю, яке транслювалося в неділю.

"Ми не повинні слухати його брязкання зброєю та його надумані погрози. Натомість нам потрібно продовжувати вводити санкції проти росії та продовжувати підтримувати українців".

Трасс, яка стала прем'єр-міністром раніше цього місяця, зайняла жорстку позицію щодо росії та Китаю.

"Я дійсно думаю, що наші відносини особливі, і вони набувають все більшого значення в той час, коли ми стикаємося з загрозами з боку росії і наполегливістю з боку Китаю, що росте", - зауважила Трасс.

"Я сповнена рішучості зробити наші особливі відносини ще особливішими в найближчі роки".

Вона вважає, що союзникам Великої Британії необхідно разом працювати над позицією щодо Китаю, а також росії.

На запитання, чи Велика Британія захищатиме Тайвань військовими коштами, якщо Китай вторгнеться, як заявили Сполучені Штати, Трасс сказала: "Ми сповнені рішучості працювати з нашими союзниками, щоб переконатися, що Тайвань здатний захистити себе".

Українські Національні Новини

Новини Світу