premyer-britaniyi-zbirayetsya-zaklikati-lideriv-g7-nadati-ukrayini-dalekobiyne-ozbroyennya

Прем'єр Британії збирається закликати лідерів G7 надати Україні далекобійне озброєння

 • 1297005 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак планує виступити перед G7 та закликати партнерів збільшити спроможність України зупинити російські сили, зокрема через передачу Україні далекобійного озброєння. Про це повідомляє УНН, посилаючись на сайт уряду Сполученого Королівства. 

Як повідомляється, високо оцінюючи силу та рішучість міжнародної спільноти у підтримці України, як це продемонструвала G7, прем'єр-міністр Великої Британії "виступатиме за постачання зброї більшої дальності її збройним силам".

Цитата

Очікується, що прем'єр виступить з наступними словами: "Щоб Україна виграла цю війну, і прискорила цей день, вона повинна отримати вирішальну перевагу на полі бою. Ось що знадобиться, щоб змінити мислення путіна. Зараз це має бути нашим пріоритетом. Замість поступового підходу нам потрібно рухатися швидше щодо артилерії, бронетехніки та протиповітряної оборони.

Найближчі тижні будуть важкими для України, але вони також будуть важкими для росії. Вони знову перестараються. Тому зараз настав час підтримати план України щодо переозброєння, перегрупування та просування вперед".

Деталі

Під час зустрічі G7 Сунак закликатиме міжнародних партнерів допомогти Україні знищити російські сили за межами бойового фронту. Його заклик прозвучить під час виступу міністра закордонних справ на засіданні Ради Безпеки ООН в Нью-Йорку, щоб закликати країни посилити підтримку України та допомогти країні забезпечити тривалий мир на їхніх умовах.

Зокрема, Сунак виступатиме за те, щоб надати Києву зброю більшого радіуса дії. Він розповість світовим лідерам, що це допоможе захистити критично важливу цивільну інфраструктуру та зберегти лінію оборони. Очікується, що він також повторить свою пропозицію підтримки Великої Британії країнам, здатним надати Україні літаки для допомоги у війні.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський 22 лютого провів розмову з Премʼєр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком, де обговорили реалізацію домовленостей, досягнутих під час візиту Зеленського до Лондона.

Українські Національні Новини

Політика