premyer-chekhiyi-vidvidaye-ukrayinu-nastupnogo-tizhnya

Прем'єр Чехії відвідає Україну наступного тижня

 • 9362 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. У понеділок і вівторок Прем’єр-міністр Чехії Андрій Бабіш разом з віцепрем'єром та міністром промисловості і торгівлі Карелом Гавлічеком та місією з 85 підприємців відвідає Київ під час дводенної поїздки. Про це повідомляє УНН з посиланням на місцеве видання Ceske Noviny.

"Частиною поїздки є зустріч з Президентом України Володимиром Зеленським, а також підготовка до зустрічі з прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком. Основною метою офіційного візиту є висловлення підтримки територіальної цілісності, суверенітету і незалежності України, а також зближення України і Європейського Союзу", - пише видання.

Так, крім політичних зустрічей з Зеленським, Гончаруком та Дмитром Разумковим, Бабіш і Гавлічек візьмуть участь в чесько-українському бізнес-форумі. Ділову місію очолює президент Торгово-промислової палати Чехії Владимир Длоуга.

"Україна є 20-м найбільшим зовнішньоторговельним партнером Чеської Республіки. За даними Торгової палати, вона пропонує найширші можливості для чеських підприємців в сфері цивільної авіації, транспортної галузі та інфраструктури, енергетики, водного господарства, оборонної промисловості та машинобудування", - наголошує видання з посиланням на матеріали уряду.

Нагадаємо, Зеленський зустрівся з прем’єр-міністром Чехії і запросив його до України. 

Українські Національні Новини

Політика