premyer-daniyi-indiya-maye-vplinuti-na-rosiyu-schob-zupiniti-viynu-z-ukrayinoyu

Прем'єр Данії: Індія має вплинути на росію, щоб зупинити війну з Україною

 • 112422 переглядiв

КИЇВ. 3 травня. УНН. Прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен у вівторок закликала свого індійського колегу Нарендру Моді спробувати вплинути на росію, щоб вона припинила війну в Україні. Про це УНН пише з посиланням на АР.

Нейтральна позиція Індії у війні викликала занепокоєння на Заході.

Цитата

"путін повинен зупинити цю війну, - сказала Фредеріксен, відразу додавши: - "Я сподіваюся, що Індія вплине на росію".

Деталі

Пізніше Фредеріксен додала, що Захід має запропонувати Індії альтернативу росії.

"Насправді цілком очевидно, що ми на Заході абсолютно недвозначно зацікавлені в тому, щоб Індія була якнайближчою до нас", - зауважила прем'єр.

"Нам потрібно зміцнювати нашу співпрацю з іншими демократіями, і не має значення, де ці демократії розташовані. Нам необхідно зміцнювати нашу співпрацю, особливо тому, що, очевидно, є дуже великі гравці, які не визнають демократію вдома чи в усьому світі", - сказала вона.

Доповнення

На початку дводенного візиту Моді до скандинавської країни Данія та Індія підписали кілька двосторонніх угод, присвячених екологічно чистій енергії та чистій воді.

Пізніше у вівторок Моді повинен бути присутнім на банкеті на його честь із королевою Маргрете, номінальним монархом Данії.

У середу Моді візьме участь в індо-скандинавському саміті у Копенгагені, а також проведе окремі двосторонні переговори з лідерами Швеції, Норвегії, Ісландії та Фінляндії.

Це перший візит індійського лідера до Данії за останні 20 років.

Моді приїхав до Данії з Берліна, де Німеччина та Індія у понеділок підписали низку двосторонніх угод, спрямованих на сталий розвиток, згідно з якими до 2030 року південноазіатська країна отримає допомогу у розмірі 10 мільярдів євро (10,5 мільярда доларів) для збільшення використання екологічно чистої енергії.

Українські Національні Новини

Новини Світу