premyer-estoniyi-zaklikala-krayini-parteri-spilno-zakupovuvati-boyepripasi-dlya-ukrayini

Прем'єр Естонії закликала країни-партери спільно закуповувати боєприпаси для України

 • 1842732 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас заявила, що країни-партнери мають продовжити підтримку України зброєю та боєприпасами, а також звернулася до ЄС з закликом спільно закуповувати боєприпаси для України. Вона також наголосила, що місце України - в Євросоюзі, а після закінчення війни і в НАТО. Про це вона оголосила під час спільної пресконференції з головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн та Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Сірі зони створюють нестабільність, що призводить до війни, вони повинні залишитися в минулому. Тому місце України в Євросоюзі, а після закінчення війни ще й у НАТО (...) Сьогодні українці виявляють безпрецедентну мужність і самовідданість, захищаючи свою державу. Вільний світ має проявити таку ж мужність і підтримувати Україну, поки останній російський солдат не покине Україну.

Україна має перемогти, а агресор – відступити. Для цього ми також повинні вірити в перемогу України. Україні потрібно достатньо зброї та боєприпасів, щоб виграти цю війну. При цьому я запропонувала державам ЄС спільно закуповувати боєприпаси для України", - заявила прем'єр.

Деталі

Вона наголосила, що росія представляє довгострокову загрозу, оскільки крім звичайної війни може вести гібридну, щоб "створити хаос і розділити" європейську спільноту. Каллас додала, що країни ЄС повинні інвестувати більше у власну оборону та стійкість.

"Якщо ми піддамося погрозам росії, то прокинемося в набагато небезпечнішому світі. Україна та інші сусіди росії не бояться, то чого боятися тим країнам, які далі від України?", - сказала вона.

Крім цього Каллас зазначила, що для того, щоб мир тривав, необхідно притягти росію до відповідальності за злочини проти України та її народу, щоб "жоден російський лідер не був застрахований від відповідальності".

Нагадаємо

Голова Європейської Ради Шарль Мішель, голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та голова Європарламенту Роберта Метсола виступили із заявами у річницю повномасштабного вторгнення рф в Україну, відзначивши хоробрість українського народу та заявивши, що ЄС "буде поруч стільки, скільки потрібно".

Українські Національні Новини

Новини Світу