premyer-ispaniyi-nastupnogo-tizhnya-vidvidaye-kitay-obgovorit-iz-si-tszinpinom-viynu-rf-proti-ukrayini

Прем'єр Іспанії наступного тижня відвідає Китай: обговорить із Сі Цзіньпіном війну рф проти України

 • 361128 переглядiв

КИЇВ. 23 березня. УНН. Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес заявив, що обговорить війну в Україні з главою КНР Сі Цзіньпіном під час візиту до Китаю наступного тижня, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Повідомляється, що ініціатива про візит іспанського прем'єра надійшла від китайського лідера, який "намагається позиціонувати себе як посередник у війні між рф та Україною".

Цитата

“Ми також поговоримо про Україну, де найголовніше мати можливість гарантувати стабільний і міцний мир. Важливо дізнатися з перших вуст про його позицію щодо миру в Україні та сказати йому також, що українці самі створять умови для початку цього миру”, — сказав Санчес журналістам у Брюсселі на саміті ЄС.

Доповнення

Прессекретар кремля дмитро пєсков заявив, що диктатор володимир путін і голова КНР Сі Цзіньпін на переговорах у москві не обговорювали мирний план України.

путін за підсумками переговорів з головою КНР Сі Цзіньпін заявив, що китайський план з врегулювання конфлікту в Україні може бути взятий за основу, якщо "до цього будуть готові в Києві та на Заході".

Українські Національні Новини

Новини Світу