premyer-izrayilyu-nakazav-viklikati-posliv-devyati-krayini-cherez-golosuvannya-v-radbezi-oon

Прем’єр Ізраїлю наказав викликати послів дев’яти країн через голосування в Радбезі ООН

 • 11598 переглядiв

КИЇВ. 25 грудня. УНН. Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху наказав викликати послів дев’яти країн, зокрема України, у зв’язку з голосуванням щодо резолюції у Раді Безпеки ООН, передає УНН з посиланням на ізраїльський 9 канал.

«Прем'єр-міністр і міністр закордонних справ Ізраїлю Біньямін Нетаньяху розпорядився викликати послів низки країн на бесіду, де в жорсткій формі від них вимагатимуть пояснень з приводу голосування в РБ ООН», - йдеться у повідомленні.
Йдеться про послів країн, з якими у Ізраїлю існують дипломатичні відносини: Китаю, Франції, Росії, США, Єгипту, Японії, Нової Зеландії, України та Уругваю.

Зазначається, що сьогодні вранці, 25 грудня, представники МЗС Ізраїлю вже розмовляли на цю тему з послом Великобританії.

Зустрічі з послами інших країн повинні пройти сьогодні.

Як повідомляв УНН, прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху прийняв рішення скасувати візит українського прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, який повинен був прибути в Ізраїль на наступному тижні.

Зазначимо, 23 грудня, Рада безпеки ООН прийняла резолюцію, в якій говориться, що створення Ізраїлем поселень на окупованій палестинській території “не має юридичної сили і є кричущим порушенням міжнародного права”. Її підтримали 14 членів Радбезу, в тому числі Україна. США, які раніше блокували подібні проекти, утрималися.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що факт голосування України проти Ізраїлю в ООН слід розглянути на засіданні Кабміну.

Українські Національні Новини

Політика