premyer-ministerka-velikobritaniyi-mozhe-prizvesti-perestanovki-v-kabineti-ministriv-8-sichnya

Прем'єр-міністерка Великої Британії може зробити перестановки у кабінеті міністрів

 • 9485 переглядiв

КИЇВ. 7 січня. УНН. Прем'єр-міністерка Великобританії Тереза ​​Мей 8 січня може оголосити про зміни у кабінеті міністрів. Про це повідомляє УНН з посиланням на міжнародне інформаційне агентство Reuters. 

Про це сказано в статті недільної газети The Sunday Times, доступ до змісту якої отримало одне з найбільших міжнародних інформаційних агентств Reuters. На сайті самого тижневика-першоджерела стаття ще не опублікована. 

У матеріалі йдеться, що прем'єрка призначить нового главу секретаріату британського кабміну. Ця посада вакантна після відставки Даміана Гріна, який пішов у грудні на тлі скандалу, що розгорівся навколо його робочого комп'ютера, на якому ще багато років тому були виявлені матеріали порнографічного змісту. Де-факто глава секретаріату має повноваження заступника глави уряду, хоча офіційно цей статус за ним не закріплений.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мей відреагувала на затримання перекладача Гройсмана

При цьому The Sunday Times припускає, що провідні члени кабінету, серед яких міністр фінансів Філіп Хаммонд, міністр закордонних справ Борис Джонсон, міністр внутрішніх справ Ембер Радд і міністр з питань Brexit Девід Девіс збережуть свої посади.

Як раніше повідомляло інформаційне агенство УНН, уряд британського прем'єра Терези Мей зазнав поразки у парламенті під час голосування щодо важливої поправки до законопроекту про перенесення європейського законодавства у британське.

Українські Національні Новини

Новини Світу