premyer-ministr-chekhiyi-mi-povinni-znayti-konsensus-schodo-podalshoyi-pidtrimki-ukrayini-vklyuchno-z-viyskovoyu

Прем'єр-міністр Чехії: ми маємо знайти консенсус щодо подальшої підтримки України, зокрема військової

 • 172190 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. Прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала заявив, що країни Європейського Союзу мають знайти консенсус щодо подальшої підтримки України, зокрема військової. Фіала висловив цю думку виданню POLITICO, перебуваючи на конференції у швейцарському Лугано щодо повоєнної відбудови України, пише УНН.

Цитата

"Так само, як нам вдалося досягти консенсусу на останній Європейській раді — погодившись, що Україна заслуговує на статус кандидата, — ми також маємо знайти консенсус щодо подальшої підтримки України, зокрема військової", — заявив Фіала.

Деталі

Прем'єр-міністр Чехії зауважив, що країни мають обговорити, як "максимально ефективно" забезпечити повоєнну відбудову України. Він додав, що "ми всі хотіли б побачити кінець конфлікту зараз, він не за горами".

Як заявив Фіала, Чехія підтримує швидке ухвалення чіткого та конструктивного національного плану реконструкції, щоб "допомогти Україні стати на ноги".

Крім того, за його словами, російська агресія вказала на слабкість архітектури безпеки ЄС, попри те, що війна триває за межами блоку. Країни Євросоюзу планують посилити традиційне військове виробництво, а також протидію новим типам загроз, зокрема у кіберпросторі.

"Список наших поточних проблем довгий і виглядає жахливо, але всі вони вказують на одну спільну тему: розглядати наші відмінності не як недолік, а використовувати їх як нашу найбільшу силу. Я твердо вірю, що наша європейська спільнота вийде з цієї кризи сильнішою, ніж будь-коли. Це наше завдання",  зауважив Фіала у підсумку.

Раніше

Україна презентує у Лугано національний погляд на відбудову країни.

Українські Національні Новини

Політика