premyer-ministr-frantsiyi-zayavila-scho-zakhidni-sanktsiyi-dushat-rosiysku-ekonomiku

Прем'єр-міністр Франції заявила, що західні санкції "душать" російську економіку

 • 119586 переглядiв

КИЇВ. 3 жовтня. УНН. Західні санкції "душать" російську економіку, і від них не можна відмовлятися, заявила в понеділок парламенту прем'єр-міністр Франції Елізабет Борн. Про це УНН інформує з посиланням на BFM TV.

Цитата

"Наша мета з самого початку була незмінною: зробити ціну війни нестерпною для росії, сильно вдарити по її економіці, щоб вона не могла фінансувати свій наступ", - сказала Борн Національним зборам.

"Москва намагається підтримувати свої ілюзії. Але факти очевидні. Російська пропаганда не повинна нас дурити. Російська економіка задихається", - додала вона.

Деталі

Зауваження Борн були частково спрямовані проти партій, опозиційних її уряду, включаючи Національне об'єднання (RN).

RN в минулому отримувало кредити від російських банків, а її фактичний лідер Марін Ле Пен було сфотографовано з путіним, що тисла йому руку.

"Відмова від санкцій означала б відмову від України. Це була б відмова від наших цінностей. Це було б підпорядкування росії. Франція, патріотизм, означає не відмовлятися, не здаватися, не підкорятися", - сказала Борн.

"Ці санкції працюють незалежно від того, подобається це тим, хто приховує своє захоплення російським імперіалізмом заявами про патріотизм чи ні", - додала вона.

Прем'єр-міністр також оголосив, що домогосподарства, які приймають українських біженців, з кінця листопада отримуватимуть державні виплати.

Борн сказала, що понад 100 000 українців перебувають у Франції, у тому числі 19 000 дітей, які зараз відвідують французькі школи.

Українські Національні Новини

Новини Світу