premyer-ministr-moldovi-ogolosila-pro-vidstavku

Прем'єр-міністр Молдови оголосила про відставку

 • 1245358 переглядiв

КИЇВ. 10 лютого. УНН. Прем'єр-міністр Молдови Наталія Гаврилиця подала у відставку з посади. Про це вона оголосила під час брифінгу в Кишиневі, інформує УНН з посиланням на europa.fm.

Цитата

"Після півтора року на чолі цього уряду настав час оголосити про мою відставку з цієї посади... Вороги нашої країни зробили ставку на те, що ми зробимо те саме, що й попередні уряди. Команда, з якою я працювала в Уряді, була групою конструктивних людей. Республіка Молдова вступає в новий етап" , – сказала вона.

Деталі

За її словами, Молдова вступає в новий етап, у якому пріоритетом стане безпека. Гаврилиця додала, що протягом 18 місяців її перебування на посаді, уряд керував країною "в режимі безперервної кризи".

"Я переконалася, що Республіка Молдова має багато друзів у Брюсселі, і нас зустрічають з розпростертими обіймами. Якби в уряду було вдома в Молдові стільки ж підтримки, скільки в ЄС, у Брюсселі, ми б домоглися набагато більшого", - додала вона.

За даними джерел, предидент Молдови Майя Санду рекомендуватиме на посаду прем'єра свого радника з питань оборони та національної безпеки Дорін Речана.

Крім цього, джерела видання zdg повідомили, що відставка прем’єр-міністра також призведе до відставки у складі уряду, втім деякі міністри можуть зберегти свої посади.

Доповнення

Наталія Гаврилиця обіймала посаду прем’єр-міністра Республіки Молдова з 6 серпня 2021 року. З 8 червня по 14 листопада 2019 року вона була міністром фінансів Молдови.

Нагадаємо

Служба розвідки Молдови (SIS) заявила у четвер, що росія діє з метою дестабілізації обстановки після коментарів президента України про те, що Київ перехопив план Москви.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Прем'єр-міністр Молдови оголосила про відставку

     • 1245358 переглядiв

    Вдруге за день: Україною знову шириться повітряна тривога

     • 620203 переглядiв

    Нардепу Волошину оголосили про підозру у державній зраді

     • 891209 переглядiв