premyer-ministr-polschi-nazvav-putinsku-yadernu-pogrozu-blefom

Прем'єр-міністр Польщі назвав путінську ядерну погрозу "блефом"

 • 128420 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. Прем'єр-міністр Польщі заявив, що Захід не може допустити, щоб російські загрози застосування тактичної ядерної зброї в Україні чи за її межами визначали її подальшу стратегію щодо України. Про це УНН пише з посиланням на DW.

Цитата

«путін хоче, щоб ми повірили, що він застосує тактичну ядерну зброю, але це інструмент шантажу, гра блефу», - заявив Матеуш Моравецький на Варшавському безпековому форумі в столиці Польщі.

«путін вважає, що єдиний спосіб перемогти – це ескалація війни. Але реальність інша. Ми в цьому регіоні дуже добре знаємо історію, і росія відступає лише тоді, коли на її шляху стоїть протидіюча сила. Ось чому вони такі люті», - продовжив він далі.

Деталі

Моравецький стверджував, що стратегія путіна була спрямована на «поділяй і володарюй».

«Він хоче, щоб ми займалися своїми справами, інфляцією та енергією. Але ми маємо прийняти зв'язок між енергією та інфляцією та війною в Україні», - додав він.

Далі прем'єр-міністр заявив, що загрози з боку росії мають не лише військовий характер.

«Деякі загрози були недооцінені, наприклад, у сфері пропаганди. Ми це дуже добре знаємо у регіоні, надто добре. Також для багатьох сюрпризом є енергетика, яка є найважливішим аспектом цієї війни», - додав Моравецький.

Моравецький сказав, що фінансова підтримка України також є ключовим напрямком.

«кремль хоче збанкрутувати Україну, побачити, що вона не може платити вчителям, лікарям, медсестрам. Тоді вони сподіваються, що громадська думка в Україні повернеться», - сказав він.

Прем'єр стверджував, що нещодавня пропозиція росії про те, що вона може перекачувати газ до Німеччини газопроводом "Північний потік - 2" після саботажу в "Північному потоці - 1", свідчить про те, що це була акція, здійснена росією.

«Нам потрібно почекати, доки не будуть отримані докази, але це говорить мені про те, що це було на користь росії. Нерішучість і зволікання - причини невдачі», - сказав він.

«росія має дуже сильно змінитися, щоб до неї ставилися як до правильної демократичної держави. путін відтворив найгірших демонів 20-го століття, націоналізму, імперіалізму. Тепер вони використовуються як пропаганда всередині російського суспільства. Це війна всередині російського суспільства, що має змінитися», - сказав Моравецький.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі