premyer-ministr-ukrayini-ta-persha-ledi-viddali-shanu-yelizaveti-ii-zelensku-priynyala-printsesa-uelska

Прем‘єр-міністр України та перша леді віддали шану Єлизаветі II, Зеленську прийняла принцеса Уельська

 • 334420 переглядiв

КИЇВ. 19 вересня. УНН. Перша леді Олена Зеленська, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль і надзвичайний та повноважний посол України у Великій Британії Вадим Пристайко з дружиною вшанували пам'ять королеви Єлизавети II. Про це повідомляє УНН з посиланням на Royal Central.

Деталі 

Royal Central опублікувало відео, на якому Шмигаль, Зеленська та Пристайко з дружиною Інною віддають шану королеві у Вестмінстерському палаці.

"Перша леді України Олена Зеленська зі сльозами відвідує Вестмінстер-Хол, де триває прощання із королевою", - йдеться в повідомленні на офіційному сайті королівських новин.

Британські ЗМІ повідомили, що принцеса Уельська зустрілася з Оленою Зеленською напередодні похорону королеви. Кейт провела аудієнцію у Букінгемському палаці.

Доповнення 

Прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль подякував урядові Сполученого Королівства. Він також висловив сподівання, що король Чарльз III розвине прогрес, досягнутий його матір'ю.

Нагадаємо

8 вересня пішла з життя королева і голова держави Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії та ще 14-ти країн Співдружності націй Єлизавета ІІ. Їй було 96 років.

Принц Чарльз після смерті матері Єлизавети ІІ набув статусу короля та взяв ім'я Чарльз ІІІ (Карл III). Чарльз ІІІ був офіційно проголошений королем 10 вересня.

Церемонія прощання Єлизаветою II завершиться державним похороном у Вестмінстерському абатстві об 11 ранку в понеділок, 19 вересня. Це день оголосять вихідним.

BREAKING | The #PrincessofWales welcomes #FirstLady of #Ukraine, #OlenaZelenska, at #BuckinghamPalace ahead of tomorrow’s State Funeral of #TheQueen #QueenElizabeth pic.twitter.com/uhXjZ8XHXf

— Royal News (@royals_forever) September 18, 2022

The First Lady of Ukraine, Olena Zelenska, is in tears as she visits Westminster Hall where The Queen is Lying-in-State. pic.twitter.com/aSd15OLYsc

— Royal Central (@RoyalCentral) September 18, 2022

Українські Національні Новини

Суспільство