premyer-moldovi-vvazhaye-scho-rosiya-ne-maye-resursiv-dlya-vtorgnennya-v-yogo-krayinu

Прем'єр Молдови вважає, що росія не має ресурсів для вторгнення в його країну

 • 839329 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. Ситуація у Молдові залишається стабільною, а Придністров'я зацікавлене у тому, щоб зберегти мир та безпеку в регіоні. Про це заявив прем'єр-міністр Дорін Речан у передачі «Dincolo de Alb și Negru» на румунському національному телебаченні, передає NewsMaker, пише УНН.

За словами Речана, росія не може напасти на Молдову, бо «наша країна надто далеко, а між нами Україна».

Цитата

«росії не вистачить ресурсів для ескалації. Зрозуміло також, що росія не може вторгнутися до Молдови військовим шляхом. З іншого боку, Молдова має достатньо потенціалу, щоб впоратися з можливою ескалацією в Придністров'ї. А придністровський регіон, як і ми, прагне миру та стабільності. росія веде гібридну війну - багато пропаганди, дезінформації, просування певних провоєнних наративів. Але я впевнений, що їм не досягти успіху. Всі ці хвилі — скоріше інформаційна війна, аніж реальний стан справ», — зазначив Речан.

Також прем’єр запевнив, що система протиповітряної оборони України захищає і Молдову.

Доповнення

Президент Молдови Майя Санду заявила раніше цього місяця, що країна має розвіддані, які припускають, що росія готує переворот, щоб «скинути» молдавську владу і посіяти хаос у республіці.

Придністров'я не визнане ні міжнародною спільнотою, ні навіть росією як суверенна держава, хоча з 1992 року там дислоковано трохи менше 2000 російських солдатів.

Останніми днями російський президент знову відродив свою імперіалістичну риторику про те, що росія виборює «історичні рубежі».

Цей наратив вже використовувалася у спробах виправдати вторгнення в Україну.

Українські Національні Новини

Новини Світу