premyer-nazvav-umovi-pidpisannya-ugodi-pro-tranzit-gazu-z-rf

Прем'єр назвав умови підписання угоди про транзит газу з РФ

 • 22649 переглядiв

КИЇВ. 1 листопада. УНН. Україна в переговорному процесі щодо транзиту російського газу своєю територією наполягає, щоб відповідна угода була довгостроковою і обсяги газу дозволяли забезпечити обслуговування газотранспортної системи. Про це заявив Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук під час години запитань до уряду в парламенті, передає кореспондент УНН.

"Чіткий термін підписання угоди я вам сказати не можу, тому що для цього треба, щоб її підписала і російська сторона. Ми стоїмо на українських інтересах, а це означає, що ми будемо вимагати довгострокового контракту, а не на 1 рік, і ми будемо вимагати гарантій транзиту в достатній кількості для можливості обслуговування ГТС", - зазначив Гончарук.

За його словами, угода підписується не лише з українського боку, що вимагає ведення переговорів про умови цієї угоди. Він наголосив, що уряд робить все для того, щоб угода була підписана в максимально короткий термін. Переговори тривають, але з РФ в України "дуже непрості відносини".

При цьому він додав, що підтриманий вчора закон про анбандлінг наблизить Україну до цієї мети.

Нагадаємо, 28 жовтня тристоронні консультації Росії, ЄС і України по транзиту газу завершилися, їх тривалість становила 80 хвилин, що в 2 рази довше попередньої зустрічі.

Українські Національні Новини

Політика