premyer-nazvav-umovu-pripinennya-viyni-v-ukrayini

Прем'єр назвав умову припинення війни в Україні

 • 18821 переглядiв

КИЇВ. 15 вересня. УНН. Для того, щоб в Україні був мир, не вистачає в тому числі твердого лідерства світових держав. Про це заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в ході панельної дискусії на 15-й Щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES), передає кореспондент УНН.

"Чого мені не вистачає, щоб був мир? Мені не вистачає в тому числі твердого лідерства світових держав. Агресор буде йти далі до тих пір. Поки йому будуть дозволяти це робити. Прояв цієї агресії буде настільки різноманітним, що з наслідками з кожним роком для всіх країн демократичного світу боротись буде все важче. І це потрібно усвідомлювати", - наголосив він.

За словами прем’єра, безумовно, Україна на сьогодні міцно захищає кордони Сходу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Метою Росії є окупація Азовського моря - Порошенко

"Але для того, щоб наблизити мир, зусиль лише України на сьогодні недостатньо. А завершити війну можуть в єдиному кабінеті у світі. Він знаходиться в Москві. Для цього потрібно лише одне рішення – стоп. Але ми маємо його наближати, з одного боку об’єднуючи дипломатичні зусилля, нарощуючи обороноздатність країни, через рішучу, сміливу підтримку світу щодо надання Україні нелетальної зброї, проводячи структурні реформи в країні", - сказав Гройсман.

Як повідомляв УНН, раніше Курт Волкер заявляв, що вибори на Донбасі можливі лише після введення на цю територію миротворчої місії.

Українські Національні Новини

Політика