premyer-ochikuye-otrimati-kandidaturi-na-posadu-direktora-nabu-nastupnogo-tizhnya

Прем'єр очікує отримати кандидатури на посаду директора НАБУ наступного тижня

 • 267475 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час пресконференції висловив впевненість, що Уряд отримає від міжнародної комісії кандидатів на посаду керівника НАБУ вже наступного тижня, інформує УНН.

Цитата

"Я переконаний, вже наступного тижня ми зможемо отримати від міжнародної комісії кандидатів на керівника НАБУ. Уряд буде розглядати (кандидатури - ред.). Це буде ще одним важливим, уже заключним кроком щодо виконання семи рекомендацій, які виставила Єврокомісія для України за результатом надання статусу кандидата", - повідомив він.

Деталі

Шмигаль зауважив, що Україна "практично виконала" інші рекомендації від Єврокомісії щодо вступу. Він додав, що впевнений у тому, що "вже цієї весни" Київ отримає попередню оцінку, а до осені ЄС "дасть уже глибоку оцінку".

"Паралельно ми вже сьогодні проводимо самоаудит на відповідність європейському законодавству для того, щоб коли прийде час вступати у процедуру перемовин (щодо вступу України в Євросоюз – ред.), у нас уже будуть результати", - поінформував прем'єр.

За його словами, при отриманні статусу кандидата на членство в ЄС Україна теж заздалегідь готувала відповіді на опитувальник.

"Зараз ми ідемо тим же шляхом - не очікуючи отримання офіційного запиту, ми готуємо всі матеріали для того, щоб рухатися швидше. І це дає мені впевненість говорити про те, що за два роки ми будемо спроможні виконати всі необхідні умови для того, щоб "поставити м’яч" на сторону Європейського Союзу щодо прийняття вже політичного рішення про вступ до ЄС", - підсумував Шмигаль.

Нагадаємо

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн 24 лютого заявила, що попри війну, що триває, Україна з максимальною швидкістю проходить процес для набуття статусу країни-члена Європейського Союзу.

Українські Національні Новини

Політика