premyer-prokomentuvav-mozhlivist-defoltu

Прем'єр прокоментував можливість дефолту

 • 9566 переглядiв

КИЇВ. 27 травня. УНН. Україна має утримувати репутацію відповідальної країни, яка поважає і виконує свої фінансові зобов’язання, а українцям не потрібні чергові кризи, спричинені невиправданими рішеннями, адже від будь-яких дефолтів передусім постраждають рядові українці. Про це сказав Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, коментуючи ризики втрати темпів економічного зростання та невиконання фінансових зобов’язань країни, передає УНН з посиланням на прес-службу уряду.

"Вважаю, що навіть розмови про це (невиконання зобов’язань), не додають стабільності", - зазначив він.

Зі слів Гройсмана, завдання уряду - добросовісно обслуговувати борги, займатися тим, аби економіка зростала.

"Неплатежі - це глобальна криза і повернення в 90-ті роки минулого століття. Для українців криз вже достатньо. Від будь-яких дефолтів в першу чергу постраждають рядові українці", - додав Прем'єр.

Він назвав головним завданням сьогодні сильну економіку. Також він вказав на необхідність мінімізувати боргове навантаження, щоб воно не було бар’єром для розвитку.

Нагадаємо, напередодні бізнесмен Ігор Коломойський в інтерв'ю Financial Times висловив думку, що новий президент України Володимир Зеленський повинен наслідувати прикладу Греції і відхилити програму Міжнародного валютного фонду або піти в дефолт за зовнішнім боргом

Українські Національні Новини

Економіка