premyer-vnaslidok-blokadi-na-donbasi-pochinayut-strazhdati-lyudi

Прем’єр: внаслідок блокади на Донбасі починають страждати люди

 • 9767 переглядiв

КИЇВ. 16 лютого. УНН. Внаслідок дій тих, хто перекрив на Донбасі постачання вугілля до підприємств енерго- та теплозабезпечення, починають страждати люди. Про це заявив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час засідання Ради національної безпеки та оборони України у четвер, передає УНН з посиланням на Урядовий портал.

“Унаслідок дій, які призвели до перекриття залізничного сполучення із підприємством теплопостачання, у тому числі енергетики, ми маємо сьогодні серйозну ситуацію, через яку починають страждати люди. З одного боку, це питання теплозабезпечення у містах, які використовують енергетичне вугілля для опалення і вироблення тепла. З іншого боку, це третина усієї генерації електричної енергії, яка виробляється на такому вугілля”, — зазначив В.Гройсман.

Також Прем’єр наголосив на негативних наслідках блокування постачання вугілля для національної економіки.

“Дії спричинили перекриття у тому числі необхідної сировини для металургів. Це означає, що маємо ще й справу з підривом національної економіки”, — сказав він.

За словами В.Гройсмана, потрібно посилити координацію необхідних служб для того, щоб не допустити будь-яких блокувань постачання вугілля у майбутньому та негативного впливу від таких дій на державу. Це питання треба розглядати у юридичній площині.

Він також виступив за посилення відповідальності тих, хто здійснює блокування.

“Ми країна демократична, ми поважаємо права усіх на мирний протест. Але я категорично не сприймаю, що використовуються абсолютно незаконні дії для того, щоб виявити такий протест”, — наголосив голова уряду.

Як повідомляв УНН, Президент України Петро Порошенко наголосив, що своїми діями учасники блокування руху залізничного транспорту на лінії розмежування з окупованими територіями не блокують бойовиків, а в першу чергу шкодять всій державі.

Українські Національні Новини

Політика