premyer-yaponiyi-vpershe-v-istoriyi-vidvidaye-perl-kharbor-z-prezidentom-ssha

Прем'єр Японії вперше в історії відвідає Перл-Харбор з президентом США

 • 12214 переглядiв

КИЇВ. 8 грудня. УНН. Прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе може стати першим главою уряду країни, який відвідає Перл-Харбор (Гавайські острови) разом з президентом США, передає УНН з посилання на Reuters.

У понеділок С.Абе оголосив, що 26-27 грудня приєднається до президента США Барака Обами під час його візиту на місце раптового нападу Японії на Перл-Харбор 75 років тому. Тоді ж офіційний представник МЗС країни заявив, що С.Абе буде першим діючим японським лідером, який відвідає Перл-Харбор.

При цьому у ЗМІ з'явилися повідомлення, що у вересні 1951 року тодішній прем'єр-міністр Японії Сігеру Йосіда зупинявся на Перл-Харбор, повертаючись з Сан-Франциско.

Утім, головний секретар кабінету міністрів Японії Йошіхіде Суга заявив, що в уряді не можуть підтвердити, яке саме місце відвідав С.Йосіда.

"У будь-якому випадку, меморіал лінкора "Арізона" (в честь загиблих 1177 осіб на лінкорі під час нападу японських сил 0 ред.) в Перл-Харбор тоді ще не був побудований, тож прем'єр-міністр С.Абе стане першим діючим прем'єр-міністром (Японії - ред.), який помолиться там за загиблих на війні", - сказав Й.Суга.

"Він також стане першим, хто зробить це (помолиться за загиблих під час атаки на Перл-Харбо - ред.) разом з американським президентом", - додав він.

Під час зустрічі лідери обох країн сподіваються продемонструвати силу альянсу безпеки між колишніми супротивниками під час війни.

Нагадаємо, що саме після нападу Японії на американські військові бази в Перл-Харборі, США офіційно 7 грудня 1941 року вступила у Другу світову війну.

Як повідомляв УНН, у США відзначили 75-ту річницю з дня атаки на Перл-Харбор.

Українські Національні Новини

Новини Світу