premyer-zaklikav-rnbo-detalno-rozglyanuti-pitannya-blokuvannya-postachannya-vugillya

Прем'єр закликав РНБО детально розглянути питання блокування постачання вугілля

 • 8562 переглядiв

КИЇВ. 15 лютого. УНН. Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман звернувся до РНБО з проханням детально розглянути всі аспекти і вплив блокування постачання вугілля на життя українських громадянта вжити необхідні заходи. Про це він сказав на позачерговому засіданні КМУ, передає УНН.

"Оскільки блокування (постачання вугілля - ред.) сьогодні відбувається на території, на якій проводиться антитерористична операція, це вже виходить за межі компетенції уряду, це вже питання РНБО, адже тут є питання національної безпеки і інших силових відомств", - зазначив В.Гройсман.

Він також повідомив, що звернувся до РНБО з проханням детально розглянути всі аспекти і вплив блокування постачання вугілля на життя українських громадян та вжити необхідних заходів усіх відповідних служб для того, щоб ця проблема була знята із порядку денного.

Раніше В.Гройсман заявив, що блокада в частині постачання вугілля взимку – це злочин.

Напередодні на засіданні антикризового енергетичного штабу, заслухавши інформацію щодо реального стану справ від Укренерго, Енергоатому та Міненерговугілля, було доручено Міненерговугілля на чергове засідання уряду винести рішення щодо введення надзвичайного стану в енергетиці. Областям - Харківській, Дніпропетровській, Київській, Чернігівській, Запорізькій, Сумській, Черкаській - провести штаби з надзвичайних і техногенних ситуацій.

Як повідомляв УНН, за даними Укренерго за умови введення надзвичайного стану в електроенергетиці, антрацитового вугілля вистачить на 40 діб, після чого можливі віялові відключення.

Українські Національні Новини

Політика