premyer-zustrivsya-iz-ukrayinskim-inzhenerom-rozrobnikom-ekzoskeletu

Прем'єр зустрівся із українським інженером - розробником екзоскелету

 • 17908 переглядiв

КИЇВ. 7 грудня. УНН. Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман зустрівся із українським інженером – розробником екзоскелету UniExo, що дає інвалідам, або людям, які мають проблеми з опорно-руховим апаратом, можливість повноцінно пересуватися, Антоном Головаченком, передає УНН із посиланням на прес-службу КМУ.

Розробник продемонстрував Прем'єр-міністру роботу одного з прототипів екзоскелету UniExo. Він розповів про основні принципи його роботи та перспективи виробництва та застосування розробки.

Голова Уряду та винахідник поспілкувалися про перспективи підтримки розвитку стартапів в Україні.

Володимир Гройсман наголосив, що в Україні є значний потенціал до розвитку інженерно-технічного потенціалу, але механізмів підтримки розробок та їх впровадження немає.

"Треба розірвати цей ланцюг: створити, можливо, фонд для стартапів, і далі цей інноваційний продукт після завершення усіх процесів переносити до серійного виробництва", - підкреслив Голова уряду.

Прем'єр-міністр запропонував молодому розробнику висунути пропозиції щодо моделі функціонування системи підтримки стартапів в Україні.

Довідка: 24 листопада Антон Головаченко зі своїм проектом екзоскелета UniExo виграв нагороду Robohub Reader's Pick на міжнародному конкурсі Robot Launch 2016, ставши вибором читачів сайту.

Рік тому UniExo переміг в конкурсі European Youth Award в категорії Healthy Life, а за останні кілька років отримав більше десятка українських і світових нагород.

Розробка українського винахідника - прототип роботизованого екзоскелета UniExo, що дає інвалідам, або людям, які мають проблеми з опорно-руховим апаратом, можливість знову повноцінно пересуватися і робити майже все, що може робити здорова людина.

Екзоскелет UniExo використовує модульну систему, яку можна застосовувати як для реабілітації після переломів, так і для реабілітації повністю паралізованої людини. На відміну від конкурентів, екзоскелет українського розробника є модульною конструкцією, що управляється за допомогою нейрошолома або нейробраслетів та коштує в рази дешевше закордонних аналогів.

Українські Національні Новини

Політика