preventivnist-bazova-rich-zelenskiy-nazvav-umovi-dlya-vidnovlennya-miru

"Превентивність – базова річ": Зеленський назвав умову для відновлення миру

 • 134025 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. росія йде на ескалацію агресії саме через відсутність превентивних дій з боку світу. Тому превентивність – це те, що Україна пропонує задля досягнення миру та світової безпеки. Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час виступу перед студентами та викладачами Гарварду, передає УНН.

Деталі

"росія бачить дефіцит превентивності у світі. Руйнівні наслідки мають наставати для росії вже. Лише превентивні дії можуть показати, що світ нічого не "проковтне" і що агресору доведеться заплатити за все це болісну ціну. Діяти превентивно – означає не допускати катастрофічної шкоди. Реагувати, коли російські удари вже стануться, – це і отримати шкоду, і опинитися на новому рівні ескалації. Превентивність – це базова річ. Це те, що може зробити найбільше для підтримання миру", – повідомив Зеленський.

Він додав, що саме превентивні заходи допоможуть швидше зупинити агресію росії та врятувати більше життів. А підтримувати мир протягом довгого часу можна лише тоді, коли принцип превентивності покладено в основу повоєнної архітектури гарантій безпеки.

"Саме це – наш, український погляд на лідерство, на безпеку, на підтримання миру. Це те, що може й має спрацювати. Це те, до чого ми закликаємо. Те, що ми поклали в основу конкретних проектів рішень. Вільний світ точно сильніший, ніж будь-які агресори й терористи. Вільний світ точно переможе в цьому протистоянні з росією. Ми зможемо відновити мир – я в цьому не сумніваюся. Але відповідь на питання, коли це станеться, залежить від відповіді на питання, як часто ми діятимемо першими", – заявив президент.

Нагадаємо

Під час спілкування зі студентами та викладачами Гарварду Володимир Зеленський також заявив, що станом на сьогодні в Україні ухвалено все антикорупційне законодавство.

Українські Національні Новини

Політика