prezentuvav-komplekt-dlya-rosiyskogo-zyenita-virobnik-formi-zbirnoyi-ukrayini-potrapiv-u-skandal

Презентував комплект для російського "Зєніта": виробник форми збірної України потрапив у скандал

 • 1406687 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. Російський "Зєніт" показав новий комплект форми від компанії Joma. Відзначимо, що Joma є партнером збірної України з футболу, а крім того постачає національній компанії форму, передає УНН

Деталі

"Зеніт" представив нову ігрову форму від бренду Joma на другу частину сезону-2022/2023. Команда вийде у ній на полі вже 4 березня, повідомили в російському ФК.

Український відділ іспанської компанії Joma уже відреагував на інформацію про форму для "Зєніта".

"Ми не менш за вас здивовані та обурені новиною про те, що Joma стає технічним спонсором одного з російських клубів. Наша компанія є на 100 % українською, де працюють справжні патріоти України.

... Спонсорство російського спорту - це безвідповідальні дії, які ми не можемо підтримувати! Але ми повинні дочекатись офіційної інформації", - йдеться у повідомленні.

В Українському відділі повідомили, що звернулися в центральний офіс компанії "Joma Sport" за роз'ясненнями та офіційним коментарем з приводу цієї ситуації.

Додамо

Наразі відомо, що ФК "Карпати" змінив постачальника спортивної форми та екіпірування усіх клубних команд. Причиною такого рішення стала відсутність чіткої позиції компанії "Joma" щодо припинення роботи на російському ринку. 

У футбольному клубі зазначили, що "нещодавня презентація нової форми від "Joma" однією з команд з країни-терориста вкотре підтвердила правильність рішення менеджменту клубу "Карпати".

Директор з маркетингу ФК "Карпати" Юрій Зелик відзначає: "Ми плануємо отримати нову форму до початку весняної частини чемпіонату. Позаяк, зміна форми є тривалим процесом, то у березні наші футболісти гратимуть товариські матчі ще у старій формі. Далі заплановане поступове оновлення форми та спортивного екіпірування дитячо-юнацьких команд клубу. ФК "Карпати" не хочуть мати жодного зв'язку з компаніями, які досі працюють ринку країни-терориста".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США, Британія, Франція та ще 32 країни проти допуску росіян до Олімпіади-2024

Українські Національні Новини

Спорт