prezident-afganistanu-zvilniv-dvokh-ministriv-i-golovnokomanduyuchogo-armiyeyu-cherez-zrostannya-nasilstva

Президент Афганістану звільнив двох міністрів і головнокомандуючого армією через зростання насильства

 • 16614 переглядiв

КИЇВ. 20 червня. УНН. Президент Афганістану Ашраф Гані звільнив міністрів оборони і внутрішніх справ, а також начальника штабу армії на тлі зростаючих втрат серед сил безпеки Афганістану в результаті боїв з талібами. Про це інформує УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Зміни, про які було оголошено пізно в суботу в президентському палаці, відбуваються в момент, коли афганські сили безпеки борються з талібами в 28 з 34 провінцій країни, а в останні тижні жорсткі ісламські угруповання претендують на додаткові території.

Бісміллах Хан Мохаммаді був призначений тимчасовим міністром оборони замість Асадулли Халіда, який недавно повернувся в країну після тривалої хвороби, в той час як Абдул Саттар Мірзаквал був обраний новим міністром внутрішніх справ замість Хаятуллаха Хаята.

Генерал Валі Мохаммад Ахмадзай був призначений новим начальником штабу армії, замінивши генерала Ясина Зіа, повідомили в палаці.

Контекст

У п'ятницю 24 військовослужбовці афганських спецназівців було вбито і кілька десятків отримали поранення в ході бою за повернення захопленого талібами району в північній провінції Фарьяб, повідомили представники служби безпеки.

Талібан розгорнув багатомісячну кампанію по розширенню свого впливу по всій країні, оскільки США почали виведення військ з 1 травня, закрили деякі бази і передали їх афганському уряду.

З тих пір, як США оголосили в квітні про плани вивести всі свої війська до 11 вересня, таліби захопили як мінімум 30 районів в країні.

Представник служби безпеки, повідомив, що в останні тижні через запеклі бойові дії загинуло багато жертв серед афганських сил безпеки, цивільного населення і талібів.

Українські Національні Новини

Новини Світу